Stadgedicht Honger: tatoeages in beeld
De Antwerpse stadsdichter en tien geselecteerde personen kregen afgelopen zaterdag een regel uit het nieuwe stadsgedicht Honger getatoeëerd. Op die manier werden elf mensen voor eeuwig verenigd in één gedicht.
Na de oproep van stadsdichter Maarten Inghels om het nieuwe stadsgedicht te laten tatoeëren stelden 600 mensen zich kandidaat. Inghels kreeg massaal reacties van professoren, kappers, studenten, leraren, voetbalsupporters, journalisten, moeders en dochters, dokwerkers en vele anderen tussen 18 en 75 jaar.
Maarten Inghels: "Veel mensen zouden voor het eerst in hun leven een tatoeage laten plaatsen, en voelden zich geroepen door een welbepaald vers. Ik heb me laten overtuigen door tien diverse motivaties waarin mensen hun persoonlijke leven spiegelden aan een bepaalde dichtregel.
Hun verhalen verschijnen samen met de foto’s van Dries Segers in het boek ‘Contact’ dat in januari 2018 bij De Bezige Bij uit komt.
Ik heb zelf de titel Honger laten plaatsen op mijn schrijfarm, en ben nu voor het leven verbonden met tien onbekenden. Wij zijn een wandelend gedicht."
Stadsgedicht Honger als tatoeage. Een beeldverslag van zaterdag in studio Palermo.