De stad Antwerpen doopt de maand november om tot Boekenmaand

Antwerpen wordt opnieuw gaststad van het grootste boekenevenement van het land in Antwerp Expo en doopt de hele maand november om tot Boekenmaand met tal van festivals, expo’s, wandelingen, signeersessies en auteursontmoetingen. In Antwerpen kan iedereen een maand lang nieuwe boeken en verhalen ontdekken en extra genieten van de favoriete auteurs.

LEES! Het Boekenfestival

Met LEES! Het Boekenfestival start de Boekenmaand met zeven dagen leesplezier, van 1 tem 7 november, in Antwerp Expo met als vanouds boekenstanden, signeersessies en een literair programma. Organisator Easyfairs vindt in de stad Antwerpen een partner om met LEES! Het Boekenfestival op een vernieuwende manier de traditie van de Boekenbeurs verder te zetten.

Boekenmaand

De sterkhouders van Antwerpen als boeken- en letterenstad zorgen een maand lang voor een gevarieerd en rijk inhoudelijk programma voor verschillende doelgroepen. Voor kinderen en gezinnen is er het nieuwe kinderboekenfestival KABAAL in HetPaleis, voor oudere jongeren en jongere ouderen is er het nieuwe storytelling festival Artèl in de Arenberg. In DEStudio vindt een nieuwe editie van Grafixx plaats. In het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek starten twee nieuwe expo’s.

Ook de Antwerpse bibliotheken en de boekhandels hebben een prikkelend activiteitenprogramma. Zo organiseert ’t Stad Leest de grootste signeersessie van de stad en hebben de Standaard Boekhandels extra auteursontmoetingen in de aanbieding. Verder kan men de Paul van Ostaijen en de stripmurenwandeling doen, is er het maandelijks strip- en boekenplein voor bibliotheek Permeke. Als afsluiter is er een nieuwe voorleesweek in Antwerpen.

De Boekenmaand in Antwerpen wordt ook komende jaren een vaste waarde. Op www.boekenmaand.be staat een overzicht van wat de Boekenmaand in 2021 biedt.

"Antwerpen is de Boekenstad van Vlaanderen: we koesteren de vaste wil en ambitie om die rol te blijven spelen, morgen en vandaag. Daarom vieren we in november de Boekenmaand en vieren we het leesplezier! Omdat we in Antwerpen rotsvast geloven in leesbevordering als meest doeltreffende wapen in de strijd tegen ontlezing, in de strijd voor meer geletterdheid."
Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud

Mét gratis museumbezoek!

Om het nieuwe boekenevenement te verwelkomen kunnen alle tickethouders tijdens de week van LEES! Het Boekenfestival (01-07/11) een gratis bezoek boeken in een Antwerps museum en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in de loop van november.
Deelnemende musea: Museum Plantin-Moretus, Museum Mayer Van den Bergh, Museum Vleeshuis, Letterenhuis, Rubenshuis, Red Star Line, Museum aan de Stroom, Maagdenhuis, ModeMuseum, Fotomuseum en DIVA Diamantmuseum. Het Middelheimmuseum is steeds gratis te bezoeken.
Let op: de kortingscode geldt enkel voor een bezoek in de loop van de maand november.
Geldig op het volwassenentarief (voor 1 ticket), te boeken via de museumwebsites. Het toegangsticket van het Boekenfestival moet ook getoond worden op de dag van het museumbezoek.
Alle info en voorwaarden op boekenmaand.be.

Antwerpen Boekenstad

Antwerpen is altijd een echte boekenstad geweest. Al van in de zestiende eeuw waren er zeer veel drukkers actief, met Christoffel Plantin als absolute uitschieter. Hij slaagde erin om zich op te werken tot grootste uitgever ter wereld. Maar ook in de daaropvolgende eeuwen tot vandaag ademt Antwerpen literatuur. Denk maar aan de vele schrijvers, uitgevers en boekhandels die in de stad actief zijn. In Antwerpen staat met Museum Plantin-Moretus de wieg van de boekdrukkunst, het Letterenhuis bewaart het geheugen van de Vlaamse literatuur, de Erfgoedbibliohteek Hendrik Conscience bewaart 35 kilometer boeken, er zijn tal van literaire organisaties en uitgeverijen actief en - niet te vergeten - ook veel gekende en minder gekende auteurs vinden hun onderkomen in de bocht van de Schelde.

Roel Veyt

Woordvoerder schepen Nabilla Ait Daoud

 

boekenmaand.behttps://boekenmaand.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Antwerpen Boekenstad

ANTWERPEN BOEKENSTAD verzorgt sinds 2003 het boeken- en letterenbeleid van de stad Antwerpen. Deze stedelijke dienst is het aanspreekpunt voor de noden en vragen van literaire organisaties die in de Scheldestad actief zijn. Voor vele literaire organisaties is Antwerpen Boekenstad een trouwe partner. Naast deze stimulerende en coördinerende rol organiseert Antwerpen Boekenstad ook zelf literaire activiteiten. Antwerpen Boekenstad coördineert vanuit het Letterenhuis het stadsdichterschap, realiseert gedichtenmuren, zorgt mee voor een literair programma in het Letterenhuis en bibliotheek Permeke (zoals de Donderdagen van de Poëzie en Boeken op woensdag), organiseert het jaarlijkse Felix Poetry Festival en ondersteunt literaire evenementen als LEES! Het Boekenfestival. Antwerpen Boekenstad laat elke dag zien dat de stad aan de stroom van boeken en literatuur houdt.

Met de steun van Toerisme Vlaanderen.

Neem contact op met

www.antwerpenboekenstad.be